Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.9.1a is out! (05/10/19); Updated the Forum Rules and Guidelines (02/29/20); Blog post: GIF Roundup (04/11/20)

Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 35

Author Topic: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.16  (Read 232164 times)

PainProjection

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 57
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #405 on: March 06, 2020, 10:28:16 PM »

Hello there, i have situation what my mod folder crammed to the brim, if i add any additional faction game gonna crush on save attempt, i already modified vmparams so i am aware of what causes this. However i keep finding some ships in some mods what i really want to have in my game. For example your Doominator.

I am not very familiar with mod structures, can you teach me how i can export particular ships from particular mods in to my game?
I guess if i just transfer "tahlan_Dominator_PH.ship" file in to starsector-core/data/hulls directory this wouldn't be enough? I mean even if i also transfer it's ship system which probably called "tahlan_weaponsoverdrive.system" i still can't find it's builtin hullmods anyway. And something tells me what if i somehow manage to export hullmods it's still not gonna work.

Maybe it would be better if i keep your mod folder and just delete everything except doominator related files? (can you give me the list then? it will greatly speed up process)
« Last Edit: March 07, 2020, 12:27:38 AM by PainProjection »
Logged

Nia Tahl

  • Captain
  • ****
  • Posts: 408
  • AI in disguise
    • View Profile
    • Email
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #406 on: March 07, 2020, 08:02:05 AM »

That's not how any of this works. At all.
Logged
My mods: Sylphon RnD - Tahlan Shipworks - Trailer Moments
It's all in the presentation

Pandora

  • Ensign
  • *
  • Posts: 37
    • View Profile
    • Email
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #407 on: March 07, 2020, 11:23:31 AM »

Yeah, I once tried to only get the ships from a mod I liked but it is imposible since the java values won't match up then. You can only do it if you have knowledge of coding. If so good luck.
Logged

SoulDragon

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #408 on: March 07, 2020, 09:10:30 PM »

TL;DR
How TF do you change the missile engine color/fxs of the missiles in the game files?

.....
Long version:
Awesome Mod! Tons of content, beautiful ship designs, and fun AF weapons!

I have a small question, however. I’m new to modding this game so I am not familiar with all its file systems etc yet. I have made a few small tweaks to this mod for personal use.  The only thing I wanted to do that I can’t figure out is I wanted to change the color of the hekaton missiles to make them a bit more like the Reaper. That red glow looks awesome imo and helps me not lose track of where my missiles go in combat. I tried fiddling with what I thought where the correct files, mainly tahlan\data\weapons\proj\tahlan_hekaton_torp.proj but nothing I do seems to change the effects for the projectile. Just want to change the thrusters from yellow to red (as seen in GIF).
Any help, please?
« Last Edit: March 07, 2020, 09:15:12 PM by SoulDragon »
Logged

Sozzer

  • Ensign
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #409 on: March 08, 2020, 08:09:12 AM »

TL;DR
How TF do you change the missile engine color/fxs of the missiles in the game files?

in tahlan\data\weapons\proj\hekaton_torp.proj
change the following line:
Code
"engineColor":[255,160,50,255],
to
Code
"engineColor":[255,100,100,255],

of course, there is the problem that doing so may make it a bit confusing
so
if you encounter problems... well, you asked for it
literally :P
Logged

Kh0rnet

  • Ensign
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #410 on: March 08, 2020, 06:13:38 PM »

Still having some problems with the Legio siege bases. They just refuse to disappear after you destroy them, or ever (didn't check but I'm pretty sure one has lasted for like 5 cycles already with the siege long gone) I am on 0.3.14d.
Also you can spam bombardment on them and nothing happens.
Logged

Nia Tahl

  • Captain
  • ****
  • Posts: 408
  • AI in disguise
    • View Profile
    • Email
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #411 on: March 08, 2020, 07:13:29 PM »

no idea what's wrong with it. Can't reproduce the issue on my end.
Logged
My mods: Sylphon RnD - Tahlan Shipworks - Trailer Moments
It's all in the presentation

Kh0rnet

  • Ensign
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #412 on: March 08, 2020, 08:17:49 PM »

"This is getting out of hand, now there are two of them!"

Yes, this is Askonia. RIP Philip, nobody really liked you, as evidenced by the fifty pirate fleets in your system.
By the way, you can see on the right of the radar the base that just won't go away.

Maybe just add some kind of failsafe guaranteed base destruction on saturated bombardment?

[attachment deleted by admin]
« Last Edit: March 08, 2020, 08:21:04 PM by Kh0rnet »
Logged

SoulDragon

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #413 on: March 08, 2020, 09:07:55 PM »

TL;DR
How TF do you change the missile engine color/fxs of the missiles in the game files?

in tahlan\data\weapons\proj\hekaton_torp.proj
change the following line:
Code
"engineColor":[255,160,50,255],
to
Code
"engineColor":[255,100,100,255],

of course, there is the problem that doing so may make it a bit confusing
so
if you encounter problems... well, you asked for it
literally :P

That’s what I’ve been doing. But nothing I do seems to make a difference.
...
Ok, I dont know what the hell I’ve just done but for whatever reason, It’s started working. Literally, all I was doing was changing those RGB values like I have a thousend times and it suddenly started working. Don’t know how I got it to work, but it's now red. I swear computers are freaky sometimes. The ghosts in the machine are showing lol.
Logged

Nick XR

  • Captain
  • ****
  • Posts: 380
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #414 on: March 08, 2020, 09:46:40 PM »

"This is getting out of hand, now there are two of them!"

Yes, this is Askonia. RIP Philip, nobody really liked you, as evidenced by the fifty pirate fleets in your system.
By the way, you can see on the right of the radar the base that just won't go away.

Maybe just add some kind of failsafe guaranteed base destruction on saturated bombardment?

Can you get it to reproduce with a minimal set of mods?  If so it can be debugged pretty easily, if it still happens when other mods are not present.

TimeDiver

  • Commander
  • ***
  • Posts: 178
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #415 on: March 08, 2020, 10:26:59 PM »

Speaking of Legio Siege events (w/ v0.3.14d), I've noticed that every time I enable Developer Mode through the Command Console mod and un-pause the game, a siege event is instantly spawned.

Here's the starsector.log output every time it occurs:
Code
24491840 [Thread-4] INFO  org.lazywizard.console.Console  - > devmode
24491840 [Thread-4] INFO  org.lazywizard.console.Console  - Dev mode is now enabled.
24492767 [Thread-4] INFO  data.scripts.campaign.siege.LegioSiegeManager  - timer expired, spawning siege fleet
24492767 [Thread-4] INFO  data.scripts.campaign.siege.LegioSiegeManager  - new siege timer, min: 330.0, max: 438.90002
24492768 [Thread-4] INFO  data.scripts.campaign.siege.LegioSiegeManager  - picked Lucifron to spawn siege fleet
24492768 [Thread-4] INFO  data.scripts.campaign.siege.LegioSiegeManager  - picked Aztlan star system as target for siege fleet
24492768 [Thread-4] INFO  data.scripts.campaign.siege.LegioSiegeManager  - creating new LegioSiegeMissionIntel, arguments: Legio Infernalis, Lucifron, Aztlan, 133.34
24493226 [Thread-4] WARN  exerelin.utilities.ExerelinConfig  - Faction config ae_ixbattlegroup not found, using default
24494593 [Thread-4] INFO  data.scripts.campaign.tahlan_LegioStealingHomework  - Interval elapsed, the space fascists gonna learn today
And my mod list, which IS rather expansive:
Spoiler
{"enabledMods": [
  "ApproLight",
  "raccoonarms",
  "automatic-orders",
  "timid_admins",
  "blackrock_driveyards",
  "CombatAnalytics",
  "chatter",
  "timid_commissioned_hull_mods",
  "lw_radar",
  "COPS",
  "lw_console",
  "istl_dam",
  "diableavionics",
  "foundation",
  "gs",
  "hullmod_expansion",
  "sun_hyperdrive",
  "Imperium",
  "junk_pirates_release",
  "kadur_remnant",
  "lw_lazylib",
  "leadingPip",
  "MagicLib",
  "Neutrino",
  "nexerelin",
  "yrex",
  "sun_ruthless_sector",
  "secretsofthefrontieralt",
  "SEEKER",
  "shabro",
  "shadow_ships",
  "swp",
  "speedUp",
  "sun_starship_legends",
  "tahlan",
  "THI",
  "transfer_all_items",
  "underworld",
  "vayrasector",
  "vesperon",
  "yrxp",
  "shaderLib"
]}
[close]
Logged

Stormy Fairweather

  • Ensign
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #416 on: March 09, 2020, 12:11:05 AM »

heya, great mod. i been trying to remove the super annoying circle around the natchegesang and it seems beyond my limited abilities. i got as far as figuring out that changing the java file in scripts doesnt do jack, and i guess i would need to change the .class file inside the java library... but i cant even read the file, never mind recompile it into something that wont just crash. i understand the purpose for it, just isnt worth cluttering up the view to me. downloaded and tried something called 'eclipse' to see if i could work on it with that, but it just claims the its corrupted.

at a total loss here, but kinda really want to get rid of that ring
Logged

Kh0rnet

  • Ensign
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #417 on: March 09, 2020, 03:34:40 AM »

"This is getting out of hand, now there are two of them!"

Yes, this is Askonia. RIP Philip, nobody really liked you, as evidenced by the fifty pirate fleets in your system.
By the way, you can see on the right of the radar the base that just won't go away.

Maybe just add some kind of failsafe guaranteed base destruction on saturated bombardment?

Can you get it to reproduce with a minimal set of mods?  If so it can be debugged pretty easily, if it still happens when other mods are not present.

It would take a while for me to do that in a new playthrough.

One thing that I should have mentioned earlier though: I am using Boggled's Player Station Construction (http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=17094.0): since it fiddles with the way stations work, could it be directly or indirectly responsible for the permanent Legio siege stations?
Logged

Aranov

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #418 on: March 09, 2020, 07:12:06 AM »

I also am have the issue of Siege bases not being destroyed, and I also am using Boggled's Player Station Construction.
In fact, I destroyed LI by taking the Rubicon system, yet their Siege bases are still sitting there in hyperspace.
Logged

Kh0rnet

  • Ensign
  • *
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Tahlan Shipworks 0.3.14d
« Reply #419 on: March 09, 2020, 11:14:45 AM »

I disabled Station Construction and observed no immediate effects - the bases remain after destroying them in battle and/or saturation bombardment. Any method of dealing with this the hard way, like through the console mod perhaps?

Disabling sieges during a playthrough is sadly not an option.
« Last Edit: March 09, 2020, 11:22:20 AM by Kh0rnet »
Logged
Pages: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 35