Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Pages: 1 ... 82 83 [84] 85

Author Topic: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25  (Read 1217665 times)

WeWickYou

  • Ensign
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: [0.95a] Console Commands v2021.04.10
« Reply #1245 on: November 20, 2022, 11:01:09 AM »

Spawning a gas giant:

Code
runcode import com.fs.starfarer.api.util.Misc; String planetName = "Gigantus"; float planetOrbitDays = 2000; float planetSize = 300;  Vector2f playerCoords = $playerFleet.getLocation(); float angleCCW = Misc.getAngleInDegreesStrict(playerCoords); StarSystemAPI sys = (StarSystemAPI)$playerFleet.getContainingLocation(); PlanetAPI star = sys.getStar(); float orbitRadius = Misc.getDistance(star.getLocation(), playerCoords); PlanetAPI planet = sys.addPlanet(planetName, star, planetName, "gas_giant", angleCCW, planetSize, orbitRadius, planetOrbitDays ); MarketAPI market = sys.getEntityById(planetName).getMarket(); market.addCondition("volatiles_plentiful"); market.addCondition("IndEvo_RuinsCondition"); market.addCondition("US_floating"); market.addCondition("ruins_vast");

Spawning a coronal tap:

Code
runcode import com.fs.starfarer.api.util.Misc; String planetName = "Gigantus"; Vector2f playerCoords = $playerFleet.getLocation(); float angleCCW = Misc.getAngleInDegreesStrict(playerCoords); StarSystemAPI sys = (StarSystemAPI)$playerFleet.getContainingLocation(); PlanetAPI star = sys.getStar(); float orbitRadius = Misc.getDistance(star.getLocation(), playerCoords); sys.addCustomEntity(null, null, "coronal_tap", null).setCircularOrbitPointingDown(star, angleCCW, orbitRadius, 360);

I am author of coronal tap one, but couldn't figure out how to make the special effects work... the game rules effect work fine ,but you won't see the star glowing more and the gas flowing like you see in systems where the tap was generated on game start.

good to know, did you find a way to have the effect now?
Logged

Vundaex

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1246 on: November 20, 2022, 12:58:42 PM »

Does anyone understand what this means?
Happens every time I use the command "allhulls" and browse the ships in the storage.

854178 [Thread-3] ERROR com.fs.starfarer.combat.CombatMain  - java.lang.RuntimeException: System with id [drone_pd] not found
java.lang.RuntimeException: System with id [drone_pd] not found
   at com.fs.starfarer.combat.entities.Ship.<init>(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.loading.specs._.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.title.Object.M.super(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.title.Object.M.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.coreui.Oo0o.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.OoO0.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.ui.fleet.FleetMemberView.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.coreui.G.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.e$Oo.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.e.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.coreui.publicsuper.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.coreui.X.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.newui.o0OO.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.N.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.newui.OO0O.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.N.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.newui.do.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.newui.o0Oo.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.v.renderImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.CampaignState.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.BaseGameState.traverse(Unknown Source)
   at com.fs.state.AppDriver.begin(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.combat.CombatMain.main(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.StarfarerLauncher.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.StarfarerLauncher$1.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Logged

Ruddygreat

  • Captain
  • ****
  • Posts: 320
  • Seals :^)
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1247 on: November 20, 2022, 04:46:03 PM »

Does anyone understand what this means?
Happens every time I use the command "allhulls" and browse the ships in the storage.

854178 [Thread-3] ERROR com.fs.starfarer.combat.CombatMain  - java.lang.RuntimeException: System with id [drone_pd] not found
<the rest of the error>

you've got a mod using a vanilla system that got renamed / removed, try updating all of your mods

Vundaex

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1248 on: November 21, 2022, 06:05:43 AM »

you've got a mod using a vanilla system that got renamed / removed, try updating all of your mods

Thanks I'll have a look!
Logged

DiscRover

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1249 on: November 22, 2022, 08:59:39 AM »

I understand it's redundant in a sense but is there a find hullmod command? Like the find ships command that scrounges the market but for hull mods? Cause findItem doesn't work
Logged

Vundaex

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 70
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1250 on: November 24, 2022, 10:53:58 AM »

Almost none of the combat commands seem to be working.
Only "endcombat" seemed to work, unless I'm missing something.
Stuffs like "kill" (well, it asks for a target, but how?), "god" etc don't do anything on my side.
Logged

Tillerton

  • Ensign
  • *
  • Posts: 2
  • Using missile or to be the missile
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1251 on: November 24, 2022, 01:55:09 PM »

Is there any way for us to be able to adjust character relationship at all? Like I kinda don't want to spend doing random quest for Alviss Sebestyen till he like me enough for the main quest to kick off.  :-\


Logged

Histidine

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 4124
    • View Profile
    • Bitbucket profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1252 on: November 25, 2022, 09:19:10 PM »

Been asked a few times so I figured I may as well mention it here:
There's a vanilla devmode command in dialog (>> (dev) options) to raise (or lower) reputation with the person you're talking to.
Logged

Kumanix

  • Ensign
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1253 on: November 26, 2022, 12:58:03 AM »

Been asked a few times so I figured I may as well mention it here:
There's a vanilla devmode command in dialog (>> (dev) options) to raise (or lower) reputation with the person you're talking to.
Is there any code to add a npc to your contact list?
Logged

sulo1719

  • Ensign
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1254 on: November 30, 2022, 08:45:49 AM »

it would be nice to add "add exp" command to ships from progressive s-mods
Logged

Norath

  • Ensign
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1255 on: December 04, 2022, 07:39:19 PM »

Is there a handy code to Move or Remove a gate inside a system ?

Im using this code to remove debris field but the gate is still in a bad spot XD
Code
 
runcode SectorEntityToken fleet = Global.getSector().getPlayerFleet();
        List<SectorEntityToken> sectorEntityTokens = fleet.getContainingLocation().getAllEntities();

        for(int i = 0; i < sectorEntityTokens.size(); i++)
        {
            if(sectorEntityTokens.get(i) instanceof CampaignTerrainAPI)
            {
                if(((CampaignTerrainAPI)sectorEntityTokens.get(i)).getPlugin().containsEntity(fleet))
                {
                    fleet.getContainingLocation().removeEntity((SectorEntityToken)sectorEntityTokens.get(i));
                }
            }
        }
« Last Edit: December 04, 2022, 07:42:25 PM by Norath »
Logged

Ports

  • Ensign
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1256 on: December 13, 2022, 10:36:42 PM »

hi guys. new to mods. can someone please point me in the direction of the download button or subscribe button? dont know how this works.
Logged

Ruddygreat

  • Captain
  • ****
  • Posts: 320
  • Seals :^)
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1257 on: December 14, 2022, 01:36:20 AM »

hi guys. new to mods. can someone please point me in the direction of the download button or subscribe button? dont know how this works.

the link is embedded in the blue "download latest dev" text in the original post, though I've copied it below as well

https://github.com/LazyWizard/console-commands/releases/download/dev-2021-12-25/Console_Commands_2021.12.25.zip

Tito

  • Ensign
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1258 on: December 24, 2022, 07:14:19 AM »

Rift generator doesn't work when added through console commands. Option to use it doesn't show up in menu, even using devmode.
Logged

Stelarwand030

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: [0.95.1a] Console Commands v2021.12.25
« Reply #1259 on: December 24, 2022, 07:46:06 PM »

Upcoming/planned features:
  • More commands! If you have any requests let me know in this thread and I'll try to add them to the next version.

I have asked this several times before but can you add a CC that adds in ships/weapons for a single mod only? when I try and use allhulls and allweapons my game slows way down and freezes for several seconds. And when I try and view the ships I only get a few FPS. Having a CC that adds the ships/weapons of only one mod would be very helpful.
Logged
Pages: 1 ... 82 83 [84] 85