Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.97a is out! (02/02/24); New blog post: New music for Galatia Academy (06/12/24)

Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 87

Author Topic: [0.97a] Ashes of The Domain  (Read 450578 times)

Jang

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #390 on: July 22, 2023, 01:11:56 AM »

What is the process for hiring a researcher from Galatia? I skipped the story with Nex and only see the following options:

Logged

Kaysaar

  • Captain
  • ****
  • Posts: 407
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #391 on: July 22, 2023, 02:10:23 AM »

What is the process for hiring a researcher from Galatia? I skipped the story with Nex and only see the following options:


This is from Ind Evo not Ashes of The Domain
Logged

Jang

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #392 on: July 22, 2023, 02:35:39 AM »

I know, none of the options I can see are from AotD. Where is the option for hiring researchers? If it's supposed to be in the Galatia dialogue tree, then I wonder if there's an unintended interaction between IndEvo and AotD that's causing the option to not appear.

Mod list
AoTD versions:
Seat of Power 1.0.3
The Sleeper 1.1.2
Vaults of Knowledge 1.3.2

IndEvo version: 3.2.c UNOFFICIAL

{"enabledMods": [
  "starpocalypse",
  "afleettestingmod",
  "pantera_ANewLevel20",
  "advanced_gunnery_control_dbeaa06e",
  "aod_capital",
  "Cryo_but_better",
  "aod_core",
  "automatedcommands",
  "lw_autosave",
  "battletechportraitpack",
  "timid_admins",
  "better_variants",
  "ORK",
  "CaptainsLog",
  "combatactivators",
  "chatter",
  "lw_radar",
  "lw_console",
  "dmodservices",
  "DetailedCombatResults",
  "pt_exiledSpace",
  "fleethistory",
  "fleet_journal",
  "GrandColonies",
  "hostileIntercept",
  "illustrated_entities",
  "IndEvo",
  "Imperium",
  "lw_lazylib",
  "leadingPip",
  "logisticsNotifications",
  "lunalib",
  "MagicLib",
  "more_procgen_names",
  "more_ship_names",
  "wisp_NeutrinoDetectorMkII",
  "nexerelin",
  "officerExtension",
  "planet_search",
  "portrait_changer",
  "pt_qolpack",
  "assortment_of_things",
  "refitfilters",
  "roider",
  "RustyCabbage_SecondWaveOptions",
  "bruh_ship_browser",
  "PT_ShipDirectionMarker",
  "speedUp",
  "stelnet",
  "Terraforming & Station Construction",
  "timid_tmi",
  "There_will_be_no_ID_2",
  "variants_lib",
  "WEAPONARCS",
  "whichmod",
  "audio_plus",
  "ezsadditionalcharacternames",
  "shaderLib",
  "ShipCatalogVariantEditor",
  "Clean_Sector",
  "System_Marker"
]}
[close]
« Last Edit: July 22, 2023, 03:42:34 AM by Jang »
Logged

justnewaccount3131

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 68
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #393 on: July 22, 2023, 08:57:57 AM »

I know, none of the options I can see are from AotD. Where is the option for hiring researchers? If it's supposed to be in the Galatia dialogue tree, then I wonder if there's an unintended interaction between IndEvo and AotD that's causing the option to not appear.

Mod list
AoTD versions:
Seat of Power 1.0.3
The Sleeper 1.1.2
Vaults of Knowledge 1.3.2

IndEvo version: 3.2.c UNOFFICIAL

{"enabledMods": [
  "starpocalypse",
  "afleettestingmod",
  "pantera_ANewLevel20",
  "advanced_gunnery_control_dbeaa06e",
  "aod_capital",
  "Cryo_but_better",
  "aod_core",
  "automatedcommands",
  "lw_autosave",
  "battletechportraitpack",
  "timid_admins",
  "better_variants",
  "ORK",
  "CaptainsLog",
  "combatactivators",
  "chatter",
  "lw_radar",
  "lw_console",
  "dmodservices",
  "DetailedCombatResults",
  "pt_exiledSpace",
  "fleethistory",
  "fleet_journal",
  "GrandColonies",
  "hostileIntercept",
  "illustrated_entities",
  "IndEvo",
  "Imperium",
  "lw_lazylib",
  "leadingPip",
  "logisticsNotifications",
  "lunalib",
  "MagicLib",
  "more_procgen_names",
  "more_ship_names",
  "wisp_NeutrinoDetectorMkII",
  "nexerelin",
  "officerExtension",
  "planet_search",
  "portrait_changer",
  "pt_qolpack",
  "assortment_of_things",
  "refitfilters",
  "roider",
  "RustyCabbage_SecondWaveOptions",
  "bruh_ship_browser",
  "PT_ShipDirectionMarker",
  "speedUp",
  "stelnet",
  "Terraforming & Station Construction",
  "timid_tmi",
  "There_will_be_no_ID_2",
  "variants_lib",
  "WEAPONARCS",
  "whichmod",
  "audio_plus",
  "ezsadditionalcharacternames",
  "shaderLib",
  "ShipCatalogVariantEditor",
  "Clean_Sector",
  "System_Marker"
]}
[close]

you stumble upon researchers like you do with freelance administrators and such. station coms
Logged

Jang

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #394 on: July 22, 2023, 10:41:20 AM »

Oh okay, the Help page says "Answer: Go to Galatia Academy, here you can hire researchers" so that's where I looked. I'll check other comm directories instead

EDIT: So a Kaysaar post from early July says to look for a researcher in bars, the Help page says to look for researchers at Galatia Academy, and you're saying to look for researchers in comm directories. If you search Discord for "hire researcher" the first result is someone else trying to hire researchers at Galatia but having no luck. They are either everywhere or nowhere  ;D
« Last Edit: July 22, 2023, 11:10:43 AM by Jang »
Logged

crawlers

  • Ensign
  • *
  • Posts: 21
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #395 on: July 22, 2023, 01:52:29 PM »

Can you change things so plasma dynamo can be installed in sublimation and fracking?  At the moment, the inability to use it makes gas giants rather sad with this mod.

Oh okay, the Help page says "Answer: Go to Galatia Academy, here you can hire researchers" so that's where I looked. I'll check other comm directories instead

EDIT: So a Kaysaar post from early July says to look for a researcher in bars, the Help page says to look for researchers at Galatia Academy, and you're saying to look for researchers in comm directories. If you search Discord for "hire researcher" the first result is someone else trying to hire researchers at Galatia but having no luck. They are either everywhere or nowhere  ;D

I found one at a bar that reduced the cost of research by 1 unit, which was game-changing since this eliminates the ai core cost of research.
Logged

Jang

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #396 on: July 22, 2023, 04:55:54 PM »

I found one at a bar that reduced the cost of research by 1 unit, which was game-changing since this eliminates the ai core cost of research.
Okay thanks, I'll look for the researcher in bars since that's two pieces of evidence pointing to bars being right. In case the OP cares, the in-game Help page seems to be wrong about Galatia Academy being where to hire researchers, and it doesn't mention bars.
Logged

Shqwerty

  • Ensign
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #397 on: July 22, 2023, 05:09:30 PM »

I think there’s a bug with the researcher perk that reduces research requirements by one unit. Research will use up the original cost instead of the reduced cost.

Ex. Research A costs 1 data bank or ai core, it originally cost 2. I have 2 in storage. Research will use 2.
Logged

Kaysaar

  • Captain
  • ****
  • Posts: 407
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #398 on: July 22, 2023, 09:44:14 PM »

I think there’s a bug with the researcher perk that reduces research requirements by one unit. Research will use up the original cost instead of the reduced cost.

Ex. Research A costs 1 data bank or ai core, it originally cost 2. I have 2 in storage. Research will use 2.
I ill investigate that
Logged

RoboticManiac

  • Ensign
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #399 on: July 23, 2023, 11:50:46 AM »

Descrp to Lost glory gonna do tommorow , but now bigger news that i have announced on dsc

**Hello there **
As recently Vaults of Knowledge have received a lot of content and i am waiting for sprites for Lost Glory i would like to announce that works on Seats of Power 2.0 will be starting very soon ( Once my new SSD will arrive ) Basically this post is for announcing changes upcomming to new ver of Seats of Power module:

**New Goverment types **
As you wilk start your journey as faction and establish capital you will get option to choose one of goverments that will give you perks , debuffs and changing playthrough
For now in plans are:
Technocracy ( Done )
MegaCorporation ( Partially done )
Imperium
Federation
Republic
Military Junta

**Goverment Perks and Downsides**
Basically every Goverment will grant you unique mechanics like MegaCorporation allowing you to manipulate prices of commodities if you have more than 60% market share etc etc
Or Technocracy giving bonuses to research ( Vaults of Knowledge)
With every perk there will be Downside to balance it even

**Institutions **
Now all capitals shall be moved to institutions , depending on goverment type you can have either one or mutiliple institutions at the same time

**Faction Policies **
New mechanic that will allow player to Control Goverment Perks etc or even allowing to Switch to differnce Goverment if played well

**Obiedence **
Every ruler of faction needs  to satisfy people , if you wont Guarantee Basic needs such as food  and overhaul stability on world's is not high there Might be  riots or even full scale rebelion against your Rule
That entire section is Heavly reliant uppon how much is it acutally possible to accomplish it. So this might not be in Seats of Power 2.0
Really looking forward to the government types, should be really interesting how it turns out.
Logged

Arghy

  • Captain
  • ****
  • Posts: 289
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #400 on: July 23, 2023, 08:01:07 PM »

Hey so question regarding water, i colonized a cryo volcanic world purely to supply my planets with water but fracking removed the water. If i want water am i forced to run multiple mines? The supply is only 2 units and beyond investing story points into a sub par industry i don't see how i'll get water without finding a water world. Fracking costs 3 units of water base.
Logged

Kaysaar

  • Captain
  • ****
  • Posts: 407
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #401 on: July 25, 2023, 01:59:03 PM »

Hey so question regarding water, i colonized a cryo volcanic world purely to supply my planets with water but fracking removed the water. If i want water am i forced to run multiple mines? The supply is only 2 units and beyond investing story points into a sub par industry i don't see how i'll get water without finding a water world. Fracking costs 3 units of water base.
Hi ill be removing need for Water on type of world's where it is abundant. Also for now sorry but my speed of patching mod Has been severly crippeled due to having a lot of work in real life. I will update VoK when i will be able to do it so
Logged

Arghy

  • Captain
  • ****
  • Posts: 289
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #402 on: July 26, 2023, 04:36:00 PM »

I love the concept of more resources so def keep the water but i kinda feel it should be more tied to another industry rather than mining. It'd be great if it was produced at the colony and population building and required by it also so you can represent water rich worlds supplying themselves with some surplus to send to water deficient worlds. This would work great with space stations since they'd need water imported at a hefty rate depending on their size. I could see mining working with another raw material like dirty ice that would require a refining industry to turn into large quantities of fresh water. This would make desert and arid planets really fun where you'd need an orbiting mining station supplying it with water.

The researcher that reduces demand by 1 isn't working right, lost multiple cores to research with her in charge--it doesn't state that it'll need the core but it will eat it if it's in the storage bin.
Logged

Kaysaar

  • Captain
  • ****
  • Posts: 407
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #403 on: July 27, 2023, 06:55:24 AM »

Annoncument Due to the recent events in my private life that had totally demolished my mood and leveled me to the ground Now my private life became one big mess which i need to clean . So untill everything will get better entire AoTD development is halted. But one promise will be kept . Once i got back Cogs of progress will spin again in speed even higher than before. I hope that my mod have brought you joy and that it will keep bringing it. But before i go , take those new patches that fixes bugs that were reported to me
Logged

Arghy

  • Captain
  • ****
  • Posts: 289
    • View Profile
Re: [0.96a] Ashes of The Domain
« Reply #404 on: July 27, 2023, 11:57:39 AM »

Hope everything works out, def enjoying your mod!
Logged
Pages: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 87