Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: I tried at something simple....didnt get too far  (Read 2150 times)

Vulcan

  • Ensign
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
I tried at something simple....didnt get too far
« on: December 06, 2012, 05:47:51 PM »

I was just trying to make a second drone_terminator system(to start figuring out how things work) and started off by copying every terminator file and changing it to drone_terminatorX (id & name & file nam) and added a line into Shipdata and shipsystems, I also make a variant. I pretty much changed every terminator reference to terminatorX...

and i got this error...
Quote
9556 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.new  - Loading class: data.scripts.world.InterstellarFederationSpawnPoint
9557 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.new  - Loading class: data.scripts.world.InterstellarFederationSpawnPoint
9666 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.ScriptStore  - Compiling script [data.scripts.world.InterstellarFederationSpawnPoint]
9666 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.new  - Loading class: data.scripts.world.JunkPiratesConvoySpawnPoint
9666 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.new  - Loading class: data.scripts.world.JunkPiratesConvoySpawnPoint
9715 [Thread-6] INFO  com.fs.profiler.Profiler  - ID     Calls   Duration    Percent
9738 [Thread-6] INFO  com.fs.profiler.Profiler  - --------------------------------
9740 [Thread-6] ERROR com.fs.starfarer.combat.String  - org.json.JSONException: JSONObject["mass"] is not a number.
org.json.JSONException: JSONObject["mass"] is not a number.
   at org.json.JSONObject.getDouble(JSONObject.java:451)
   at com.fs.starfarer.loading.ShipHullSpreadsheetLoader.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.loading.SpecStore.Ò00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.loading.null.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.super.A.new(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.combat.String.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.StarfarerLauncher$2.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
10065 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.ScriptStore  - Compiling script [data.scripts.world.JunkPiratesConvoySpawnPoint]
10257 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.new  - Loading class: data.scripts.world.JunkPiratesSpawnPoint
10269 [Thread-9] INFO  com.fs.starfarer.loading.scripts.new  - Loading class: data.scripts.world.JunkPiratesSpawnPoint


What'd I do?
« Last Edit: December 06, 2012, 05:50:07 PM by Vulcan »
Logged

FlashFrozen

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #1 on: December 06, 2012, 05:55:49 PM »

Not sure, but did you type something incorrectly in the ship_data.csv under the mass column? particuarly something that isn't a number?
Logged

Vulcan

  • Ensign
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #2 on: December 06, 2012, 05:59:18 PM »

its at the default still, 0.02...

what do you usually use to edit .csv?
Logged

FlashFrozen

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #3 on: December 06, 2012, 06:00:34 PM »

openoffice works well since i'm cheap :P

Edit: 0.02?  the default mass for the terminator is 5, something is off with your csv, possibly.... or human error :D
« Last Edit: December 06, 2012, 06:03:13 PM by FlashFrozen »
Logged

Vulcan

  • Ensign
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #4 on: December 06, 2012, 06:09:05 PM »

hmm.... i have .02 in the mass column, somethings off with open office then...  what "seperated with" checks do you have selected when you open the spreadsheet?
Logged

FlashFrozen

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 988
    • View Profile
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #5 on: December 06, 2012, 06:19:15 PM »

I just select comma
Logged

K-64

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1117
    • View Profile
    • Email
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #6 on: December 06, 2012, 06:20:39 PM »



That may help you
Logged

Vulcan

  • Ensign
  • *
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: I tried at something simple....didnt get too far
« Reply #7 on: December 06, 2012, 06:29:36 PM »

my ship_data.csv is separated with semicolons instead? that's my problem i guess.... no idea how that happened

EDIT: Replaced it with a new csv, Everything works now haha

Thanks for the help, guess something converted the commas or I mess something up with that  :P
« Last Edit: December 06, 2012, 06:49:54 PM by Vulcan »
Logged