Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.95a is out! (03/26/21)

Pages: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 68

Author Topic: [0.95a] Console Commands v2021.04.10  (Read 747954 times)

LazyWizard

  • Global Moderator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1349
    • View Profile
    • GitHub Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #675 on: August 22, 2019, 09:00:23 PM »

Hello.

Is there an equivalent command to the one in Nexerelin to change the owner of a planet ?

What I want to do is to populate a few more of the moons and planets, and give them to various factions.

There is not, though it'd be easy to add one. I'll add it to the todo list.


Hey, nice utility mod. Thank you so much for this !

Can you add a command where you can give orders to fleets ? Like "Guard this Planet" & "Patrol this Point"
Or like "Follow me" but even through the jumppoints and hyperspace ?

Or to change the behavior of the spawned fleet through "spawnfleet"

This one is unlikely, sorry. If I were to add the ability to give orders to fleets, I'd make it a separate mod with a UI. And since that'll likely come to vanilla at some point, making a mod like that is unfortunately a very low priority.
Logged

Kat

  • Ensign
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #676 on: August 23, 2019, 06:22:33 AM »

Hello.
Is there an equivalent command to the one in Nexerelin to change the owner of a planet ?
What I want to do is to populate a few more of the moons and planets, and give them to various factions.
There is not, though it'd be easy to add one. I'll add it to the todo list.

Awesome, thanks ! I've been able to achieve a lot with save editing, but that sure is tedious, lol.
Logged

Sonomon

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #677 on: August 23, 2019, 12:24:47 PM »

Quote
Hmm. You're on Starsector 0.9.1a-RC8, correct? Could you post screenshots of your mods/ folder, mods/LazyLib and mods/Console Commands?

Hey, that's all the pictures and the original starsector folder just incase, thank for the reply.

https://imgur.com/a/9wUj40B

You downloaded the repository, which contains the source code needed to build the mod, not the mod itself. You want the link below that labeled "dev build", rurrently this one.

Omg thank you lmao, I was so confused so thanks for clearing it up for me.
Logged

tzuridis

  • Ensign
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
    • Email
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #678 on: August 27, 2019, 08:33:19 AM »

Is there a way to give all items of the add commands? Like addwings all or something so I can test out all the fighters, weapons, ships etc? Or maybe there is another way to do it?
Logged

Taverius

  • Captain
  • ****
  • Posts: 460
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #679 on: August 27, 2019, 08:36:47 AM »

Use the 'all' commands. Like allweapons etc.
Logged

tzuridis

  • Ensign
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
    • Email
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #680 on: August 28, 2019, 12:59:53 AM »

Thank you, I am not sure how I didn't see that.
Logged

RedlineGoblin

  • Ensign
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #681 on: August 31, 2019, 11:07:37 PM »

I'm not sure if there's a command for this.

But able to spawn star system infrastructures? Such as Sensor Array, Comm Relay, Nav Buoy, or a stable location?
Logged

Kwbr

  • Commander
  • ***
  • Posts: 117
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #682 on: August 31, 2019, 11:15:37 PM »

The next version will have a SpawnCustomEntity command.

Until then, you can spawn one at the player fleet's location by copy+pasting the following command into the console:
Code
runcode PlanetAPI star = ((StarSystemAPI) $loc).getStar(); if (star != null) { $loc.addCustomEntity(null, null, "stable_location", "neutral").setCircularOrbitPointingDown(star, VectorUtils.getAngle(star.getLocation(), $playerFleet.getLocation()), MathUtils.getDistance(star.getLocation(), $playerFleet.getLocation()), 180f); }

This just spawns a stable location, you still have to build the structures
Logged

RedlineGoblin

  • Ensign
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #683 on: September 01, 2019, 09:19:41 AM »

The next version will have a SpawnCustomEntity command.

Until then, you can spawn one at the player fleet's location by copy+pasting the following command into the console:
Code
runcode PlanetAPI star = ((StarSystemAPI) $loc).getStar(); if (star != null) { $loc.addCustomEntity(null, null, "stable_location", "neutral").setCircularOrbitPointingDown(star, VectorUtils.getAngle(star.getLocation(), $playerFleet.getLocation()), MathUtils.getDistance(star.getLocation(), $playerFleet.getLocation()), 180f); }

This just spawns a stable location, you still have to build the structures

Thanks.  8)
Logged

Rudm

  • Ensign
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #684 on: September 02, 2019, 04:01:22 PM »

Hello first time posting here i have a question about the dev mode console.I saw on the wiki that with the G button you could generate a constellation but i think that it changed since the last patch and i would like a list of commands with devmode!Thanks for the help beforehand and sorry that i asked here from all the posts.

Edit:Also is there any way to create a derelict or a Domain era cryosleeper?Thanks!
« Last Edit: September 05, 2019, 06:53:24 PM by Rudm »
Logged

BeltfedVendetta

  • Ensign
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #685 on: September 07, 2019, 11:27:41 AM »

This might be a bit of a dumb question, but I'm running devbuild 661 (the latest current release as of this time) and I was wondering if there is a method or command to spawn administrators? And, if so, can you change the attributes/skill levels of those administrators?
Logged

captinjoehenry

  • Ensign
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #686 on: September 07, 2019, 08:47:32 PM »

How hard is it for a ship to loose negative traits after I edit the ini to make it far easier to get positive traits?  As my flagship is famous but almost all of it's traits are negative because the way it is set up it usually takes at least some amount of hull damage every battle even though it does the majority of the work taking out all the hostiles.  I edited the ini but I'm worried that it might take forever for the negative ones to be replaced
Logged

Midnight Kitsune

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 2765
  • Your Friendly Forum Friend
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #687 on: September 07, 2019, 11:30:42 PM »

How hard is it for a ship to loose negative traits after I edit the ini to make it far easier to get positive traits?  As my flagship is famous but almost all of it's traits are negative because the way it is set up it usually takes at least some amount of hull damage every battle even though it does the majority of the work taking out all the hostiles.  I edited the ini but I'm worried that it might take forever for the negative ones to be replaced
Wrong thread man. You want the Starship legends thread http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=15321.0
Logged
Help out MesoTroniK, a modder in need

2021 is 2020 won
2022 is 2020 too

Fantastic Chimni

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 96
  • The Fantastic'est of Chimni's
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #688 on: September 08, 2019, 01:11:05 PM »

Is it possible to add a military submarket to an already generated market?
Logged

captinjoehenry

  • Ensign
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: [0.9.1a] Console Commands v3.0 WIP 7.6 (released 2018-12-07)
« Reply #689 on: September 09, 2019, 04:26:32 PM »

Is there a way to add blueprints with these console commands?
Logged
Pages: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 68