Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.95a is out! (03/26/21); Blog post: A Tale of Two Tech Levels (05/28/21)

Author Topic: Allow EMP type system to specify locations  (Read 2600 times)

Avan

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1399
  • Pioneer of Starfarer Modding
    • View Profile
    • DevDB forums
Allow EMP type system to specify locations
« on: August 19, 2012, 10:12:17 PM »

Pretty much what the topic title says; allowing an EMP type system to specify locations on the ship that it would emit from.

PCCL

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1996
  • still gunnyfreak
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #1 on: August 19, 2012, 10:48:32 PM »

you do that with a system hardpoint, I think
Logged
mmm.... tartiflette

mendonca

  • Global Moderator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1159
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #2 on: August 19, 2012, 10:51:35 PM »

you do that with a system hardpoint, I think

Just checked the Omen, which I remember the EMP being emitted from the little bulb in the front:

        {
            "angle": 0,
            "arc": 90,
            "id": "WS 004",
            "locations": [
                34,
                -2
            ],
            "mount": "HIDDEN",
            "size": "SMALL",
            "type": "SYSTEM"
        }


I guess thats it?
Logged


"I'm doing it, I'm making them purple! No one can stop me!"

Reshy

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1046
  • White
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #3 on: August 19, 2012, 10:53:01 PM »

Does that mean you can have several going on at once?
Logged

PCCL

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1996
  • still gunnyfreak
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #4 on: August 19, 2012, 11:11:53 PM »

maybe.. try it!
Logged
mmm.... tartiflette

Avan

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1399
  • Pioneer of Starfarer Modding
    • View Profile
    • DevDB forums
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #5 on: August 20, 2012, 08:30:49 AM »

Hmmm, interesting; I was looking at the EMP system's code and it didn't seem to support that. I shall mess around with that later... (and it would seem to suggest that yes, you could have several going at once, if the flare behavior is any indication)

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 18684
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #6 on: August 20, 2012, 08:36:07 AM »

You can't have more than one going, no. If you specify more than one, it'll just use the first one. If you don't specify any, it should use the center of the ship.
Logged

Avan

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1399
  • Pioneer of Starfarer Modding
    • View Profile
    • DevDB forums
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #7 on: August 20, 2012, 08:40:31 AM »

Derp. <.>

Well, at least I already ended up working around this because I didn't know


(I made this instead: its a built-in weapon with a custom beam)

Reshy

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1046
  • White
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #8 on: August 20, 2012, 10:09:58 AM »

You can't have more than one going, no. If you specify more than one, it'll just use the first one. If you don't specify any, it should use the center of the ship.


Can it be altered to affect all system slots?
Logged

GUNINANRUNIN

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 719
  • Let's do it!
    • View Profile
Re: Allow EMP type system to specify locations
« Reply #9 on: August 20, 2012, 10:45:03 PM »


Does that have….
Obelisks of Light sticking out of it….??!

Best. Ship. Ever.
Logged
In short, if you throw a stone out of the rear window of your spaceship you will go faster.