Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length

Author Topic: Problem getting mods to work (first time using mods)  (Read 308 times)

Nash

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Problem getting mods to work (first time using mods)
« on: September 19, 2023, 12:52:31 PM »

Hi,
Im new to the game and wanted to try and use some mods to spice up my second run of the game. But only the speedup mod shows up in my mod section when launching the game. Have i done something wrong with the mods in the mod file or is there another issue?

How to fix
please help


attached file: screenshot of starsector mod folder
Logged

Ronin

  • Ensign
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Problem getting mods to work (first time using mods)
« Reply #1 on: September 19, 2023, 01:24:33 PM »

Do your mod folders have another subfolder before reaching the data, config, etc? I think you'll need to take them out of their current parent folder if they do.
Logged

Nash

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Problem getting mods to work (first time using mods)
« Reply #2 on: September 19, 2023, 01:56:48 PM »

Attached: the inside of one of the mod folders that is not working

Do they look correct?
Logged

Ronin

  • Ensign
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Problem getting mods to work (first time using mods)
« Reply #3 on: September 19, 2023, 02:14:37 PM »

Attached: the inside of one of the mod folders that is not working

Do they look correct?

Judging by the first two screens it looks like what I was describing: Mods/Mod A 1.1/Mod A/data, json, etc mod files

So try taking them out of the parent folder so that the directory looks like: Mods/Mod A/data, json, etc mod files
Logged

Nash

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Problem getting mods to work (first time using mods)
« Reply #4 on: September 20, 2023, 01:47:29 AM »

Got it to work!

thank you so much
Logged