Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.95a is out! (03/26/21); Blog post: Of Slipstreams and Sensor Ghosts (09/24/21)

Author Topic: Flying Remnant?  (Read 1423 times)

Lord Heart Night

  • Ensign
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Email
Flying Remnant?
« on: April 05, 2021, 12:33:22 PM »

I have been currently messing with a mod remnant ship and as i wanted pilot the damned thing myself so i went into the hulls section and removed the in built hullmod "automated"

And this did allow me to turn the ship into something i can pilot but the thing i found most interesting is that the ship in question already had a core intergrated so i wondered how this would convert without the initial hullmod but the game added the Automated hull mod to the ship without ordanace cost. So i have 2 of them, one for me and one for my electronic friend

I am gonna experiment with what would happen if i removed the mod from the standard remnant and see what happens.

Im also curious if you can readd/add the automated mod to ships that dont have the mod initally and see if you can alpha core an onslaught, possibly with help of the console command mod https://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=4106.0

Ill keep you posted if i find out anything else interesting
Logged

Lord Heart Night

  • Ensign
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Email
Re: Flagship Remnant?
« Reply #1 on: April 06, 2021, 03:52:56 AM »

Ok, you cant use the console command mod to add/remove the automated hull mod

But you can have an officer in a remnant ship and a ai core in a to a non automated ship.

First aquire the ship you want, then save the game.

Then go into the appropriate ship data and find the built in hull mods

If you want an officer pilot a remnant, remove the hullmod "automated" (you may need to replace the hullmod with something else if there isnt any other mod, i suggest "advancedcore)"

If you want an ai core pilot, say, an onslaught, add hullmod "automated"

Reload your game. You now can do what you want, this can be used to have an remnant flagship.

If you want to then put ai cores in the same type of ship, simply reverse what youve done
Logged

Eigengrau

  • Ensign
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Flying Remnant?
« Reply #2 on: April 09, 2021, 12:42:29 PM »

Thanks, I can finally fly my own terminator.  ;D
Logged

Lord Heart Night

  • Ensign
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
    • Email
Re: Flying Remnant?
« Reply #3 on: April 17, 2021, 01:41:12 AM »

Thanks, I can finally fly my own terminator.  ;D

Glad to be of help
Logged

Swwatter

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Flagship Remnant?
« Reply #4 on: May 14, 2021, 03:49:08 PM »

Ok, you cant use the console command mod to add/remove the automated hull mod

But you can have an officer in a remnant ship and a ai core in a to a non automated ship.

First aquire the ship you want, then save the game.

Then go into the appropriate ship data and find the built in hull mods

If you want an officer pilot a remnant, remove the hullmod "automated" (you may need to replace the hullmod with something else if there isnt any other mod, i suggest "advancedcore)"

If you want an ai core pilot, say, an onslaught, add hullmod "automated"

Reload your game. You now can do what you want, this can be used to have an remnant flagship.

If you want to then put ai cores in the same type of ship, simply reverse what youve done

Hi there,

I've tried what you explained and replaced Automated with Advanced Core, however when I reloaded the game it didn't actually remove the Automated hull mod and instead simply added Advanced Core. Automated is no longer in the save file though, so I am not sure why it isn't working. Do you have any suggestions?

Edit: Never mind, I was trying to do it through the save game file rather than the ship hull file. All sorted. Thank you so much!
« Last Edit: May 14, 2021, 06:14:49 PM by Swwatter »
Logged