Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.95a is out! (03/26/21); Blog post: Skill Changes, Part 2 (07/15/21)

Author Topic: Reloading weapon & ship data on the fly  (Read 4128 times)

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 18894
    • View Profile
Reloading weapon & ship data on the fly
« on: March 23, 2012, 11:09:32 AM »

In dev mode, while in combat, you can press F8 to reload all the ship and weapon data. This is helpful if you want to avoid re-running the game.

It also has the side effect of turning off the AI for all ships, restocking their ammo & repairing them, and causing occasional crashes considerably later in the same session. (So, if you've pressed F8, don't report a subsequent crash as a bug :D)
Logged

Thaago

  • Global Moderator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 5667
  • Harpoon Affectionado
    • View Profile
    • Email
Re: Reloading weapon & ship data on the fly
« Reply #1 on: March 23, 2012, 11:20:03 AM »

Oh, awesome, thanks for letting us know!

Is there any way for the game to reload the mission files? I know it compiles them so I'm not terribly optimistic. I ask because balancing custom missions atm does involve a decent amount of reloading the game.
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 18894
    • View Profile
Re: Reloading weapon & ship data on the fly
« Reply #2 on: March 23, 2012, 11:36:30 AM »

Oh, awesome, thanks for letting us know!

Is there any way for the game to reload the mission files? I know it compiles them so I'm not terribly optimistic. I ask because balancing custom missions atm does involve a decent amount of reloading the game.

Not at the moment, no, though it's on my longer-term "to look at" list.
Logged

Upgradecap

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 5422
  • CEO of the TimCORP
    • View Profile
    • Email
Re: Reloading weapon & ship data on the fly
« Reply #3 on: March 23, 2012, 11:45:23 AM »

Wait, i don't get this. Is it mission only, or for devs of mods who want to test their things out? And is it only for reloading data files?
Logged

Wyvern

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 2865
    • View Profile
Re: Reloading weapon & ship data on the fly
« Reply #4 on: March 23, 2012, 11:50:59 AM »

It is, as near as I can tell, for exactly the sort of thing I was doing last night: testing a weapon, adjusting damage parameters, and then testing it again, to try and get the balance right between damage, range, flux generation, etc.

As a dev mode function, it's not supposed to even be available in normal play; it's a development tool.  And a really useful one too.  At least if you care about fine-tuning weapon balance.
Logged
Wyvern is 100% correct about the math.

Flare

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 898
    • View Profile
    • Email
Re: Reloading weapon & ship data on the fly
« Reply #5 on: March 23, 2012, 01:42:32 PM »

This is going to make the end phase of modding so much easier ;D.
Logged
Quote from: Thana
Quote from: Alex

The battle station is not completely operational, shall we say.

"Now witness the firepower of this thoroughly buggy and unoperational batt... Oh, hell, you know what? Just ignore the battle station, okay?"