Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.95a is out! (03/26/21); Blog post: A Tale of Two Tech Levels (05/28/21)

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7

Author Topic: [0.95a] Better Colonies 1.63  (Read 148977 times)

Techpriest

  • Commander
  • ***
  • Posts: 186
  • Personal Text
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.6
« Reply #75 on: March 27, 2021, 12:43:43 AM »

Changelog 1.6 (in accomodation to 0.95 changes):


  • Tech-Mining, Cryosanctum affected
  • Admins Tier added a tiny bit of tier, see main page.
  • Orbital, Commerce, and Cryorevival depreciated until further notice due to 0.95 changes.
« Last Edit: March 28, 2021, 01:00:56 PM by Techpriest »
Logged

EpicLancer

  • Ensign
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.6
« Reply #76 on: March 27, 2021, 03:44:18 AM »

:( sorry, im dumb. the issue was caused by link confusion. i followed the link in the change log to 9.1 so i had the wrong version of the game
« Last Edit: March 27, 2021, 06:06:37 AM by EpicLancer »
Logged

PeepingPeacock

  • Ensign
  • *
  • Posts: 31
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.6
« Reply #77 on: March 27, 2021, 08:50:34 AM »

Does the newest update get rid of the size 6 limit added in .95a?
Logged

Techpriest

  • Commander
  • ***
  • Posts: 186
  • Personal Text
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.6
« Reply #78 on: March 27, 2021, 02:51:38 PM »

You can change that in setting.json, it's not Bigger Better Colonies. Also waiting to see how Nexerelin decide things around.

darkond2100

  • Ensign
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.6
« Reply #79 on: March 28, 2021, 05:46:48 AM »

The max Industry cap isn't going to 5 at 9+ Pop.
Logged

Shuhei

  • Ensign
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.6
« Reply #80 on: March 28, 2021, 10:36:32 AM »

This might sound like a silly question, but ... what does this mod actually do? I don't understand from the description.
Logged

Techpriest

  • Commander
  • ***
  • Posts: 186
  • Personal Text
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #81 on: March 28, 2021, 01:00:43 PM »

The max Industry cap isn't going to 5 at 9+ Pop.
Fixed, download new one
This might sound like a silly question, but ... what does this mod actually do? I don't understand from the description.
Add tooltips from tech-mining so you know if it's still profitable to keep. Add an alpha-core capable human administrator. Increased spawn probability of better-skilled admins. Added a console command to let you add admins (even though CC should be adding them) and as of this hotfix, increase +1 industry count for 9+ population (even though that's not possible... some may find alternative paths to this condition.) Just simple QoL changes.

Changelog 1.61:


  • fixed bug
« Last Edit: April 22, 2021, 12:43:05 AM by Techpriest »
Logged

KnightShade

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #82 on: March 28, 2021, 04:40:17 PM »

Quote
Added a console command to let you add admins (even though CC should be adding them)
CC = Commissioned Crews?
Logged

Pokpaul

  • Lieutenant
  • **
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #83 on: March 28, 2021, 07:21:22 PM »

Quote
Added a console command to let you add admins (even though CC should be adding them)
CC = Commissioned Crews?

console commands

https://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=4106.0
Logged

KnightShade

  • Ensign
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #84 on: March 31, 2021, 02:42:00 PM »

So, with this mod, you have to use console commands to generate administrators?

There's no natural in-game way to get them?
Logged

Techpriest

  • Commander
  • ***
  • Posts: 186
  • Personal Text
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #85 on: March 31, 2021, 05:49:46 PM »

So, with this mod, you have to use console commands to generate administrators?

There's no natural in-game way to get them?
You can still hire them normally.

megabot

  • Ensign
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #86 on: April 13, 2021, 04:20:13 AM »

arent the max colony sizes 6 now?
Logged

Techpriest

  • Commander
  • ***
  • Posts: 186
  • Personal Text
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #87 on: April 13, 2021, 04:50:21 AM »

Changelog 1.62:


  • fixed bug with tech-mining alpha core

save-game compatible.
« Last Edit: April 22, 2021, 12:45:58 AM by Techpriest »
Logged

ChrysalisThe

  • Ensign
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #88 on: April 13, 2021, 06:24:48 AM »

arent the max colony sizes 6 now?

You can change that aswell as several different things in the config - file from the core game.

...\Fractal Softworks\Starsector\starsector-core\data\config\settings

Logged

megabot

  • Ensign
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: [0.95a] Better Colonies 1.61
« Reply #89 on: April 14, 2021, 09:07:30 AM »

arent the max colony sizes 6 now?

You can change that aswell as several different things in the config - file from the core game.

...\Fractal Softworks\Starsector\starsector-core\data\config\settings

but I don't want to change the colony size, i just want the general improvement. if i was here for the industries i could just as well change the industries config, because the same i need to do to get bigger colonies. just doesn't make sense to me tbh
Logged
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7