Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: Crash to desktop Null error  (Read 1221 times)

Orloth

  • Ensign
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Crash to desktop Null error
« on: February 11, 2019, 08:06:30 PM »

This only happens to me after I take over colony or station. Once taken I can play for a few minutes, then it crashes to desktop with a null error.

Beyond this I have had no problems. I can play normally without issues as long as I do not take over a station and claim it for myself.

Sorry if this has been addressed already.
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 19437
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #1 on: February 11, 2019, 08:12:01 PM »

This sounds like you're running Nexerelin, right? Can you post the stack trace from starsector.log? That should help narrow it down.
Logged

Orloth

  • Ensign
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #2 on: February 11, 2019, 08:13:40 PM »

Sadly, I am unsure how to do that. Is there a specific file I need to look in?
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 19437
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #3 on: February 11, 2019, 08:40:58 PM »

Assuming the default installation directory, the file will be:

C:\Program Files (x86)\Fractal Softworks\Starsector\starsector-core\starsector.log

What you want to do is open that up and search for the last occurrence of "NullPointerException", without the quotes. Below that will be some indented lines (maybe 20ish?) that constitute the stack trace. If the game had just crashed, these lines should be very near the end of the file, if not at the very end.
Logged

Orloth

  • Ensign
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #4 on: February 11, 2019, 09:21:31 PM »

Sorry, I had already started a saved game, so I basically just re-created the same error. This was taking over a different station than previously just to test it out.



4668263 [Thread-4] ERROR com.fs.starfarer.combat.CombatMain  - java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
   at data.campaign.econ.industries.MS_supersolar.addPostDemandSection(MS_supersolar.java:87)
   at com.fs.starfarer.api.impl.campaign.econ.impl.BaseIndustry.createTooltip(BaseIndustry.java:969)
   at com.fs.starfarer.campaign.ui.marketinfo.nullnew$1.createImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.impl.StandardTooltipV2Expandable.create(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.impl.StandardTooltipV2Expandable.beforeShown(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.showTooltip(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.ooOo.õo0000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.ooOo.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.whilesuper$Oo.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.whilesuper.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.D.oooO.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.while.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.ui.marketinfo.IndustryPickerDialog.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.while.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.newui.J.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.while.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.newui.U.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.dispatchEventsToChildren(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.donew.processInputImpl(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.ui.Q.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.CampaignState.processInput(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.BaseGameState.traverse(Unknown Source)
   at com.fs.state.AppDriver.begin(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.combat.CombatMain.main(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.StarfarerLauncher$1.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 19437
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #5 on: February 11, 2019, 09:25:11 PM »

Hmm - looks like the same crash as here:

http://fractalsoftworks.com/forum/index.php?topic=15012.msg243418#msg243418

I'm not sure if "dealt with" means it's fixed in the dev verison of Shadowyards, or if there's a newer, released version of Shadowyards where it's fixed.
Logged

Orloth

  • Ensign
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #6 on: February 11, 2019, 09:37:49 PM »

Thank you very much Alex for looking into that so quickly and finding that information.

I appeared to have the updated version per version checker, but I noticed in my files the date was different than the newest update in the Shadowyards mod forum.
I have downloaded and will test it out now.

Thank you again!
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 19437
    • View Profile
Re: Crash to desktop Null error
« Reply #7 on: February 11, 2019, 09:40:25 PM »

Glad to help, good luck!
Logged