Fractal Softworks Forum
July 15, 2018, 08:08:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: New blog post: Pirate Bases, Raids, and Objectives (06/12/18); In-dev patch notes for Starsector 0.9a (06/01/18);Starsector 0.8.1a is out!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9
  Print  
Author Topic: [0.8.1a] Save Transfer 1.11.7  (Read 63736 times)
Dark.Revenant
Admiral
*****
Posts: 2398



View Profile WWW Email
« Reply #105 on: June 21, 2017, 01:35:34 AM »

Use the "storage" command to grab the rest
Logged

intrinsic_parity
Commander
***
Posts: 238


View Profile
« Reply #106 on: June 21, 2017, 07:50:20 AM »

Oh thats how it works? Awesome, thanks.
Logged
Mandabar
Ensign
*
Posts: 14


View Profile
« Reply #107 on: July 06, 2017, 01:53:55 PM »

Hi, I had an issue with the save transfer. Tried transferring my 7.2 save to 8.1a and... It didn't go well. I got a large error message on the console screen. What did transfer thru were my levels, skills, ships, and it seems most of my stuff as far as I know. The ships were all striped down. I had no weapons in my cargo but it did all appear in the abandoned station so I assumed they combined with the storage that was already there and the equipment I had on the ships. Plus 7k or so supplies and fuel. Other issues is that my skills were selected and... well there is a level cap now. And skills only go up to 3 not 10 so that is a thing with me having a few skills (and aptitudes) at rank 10. My Rep transferred as well which... was dangerous in Corvos lol. I was able to 'fix' the last two options with modifiers to loadsave to ignore skill choices and not transfer the rep over though that does make it difficult being out of TT's favor.

Also another oddity is that instead of my current fighter ships I had being converted into LPC item equivalents or something I still had actual ships in my fleet.
Probablly the biggest one is not a single crew member transfered. That is a problem hah. It makes sense they were all elite crew but I thought the transfer might convert them to regular crew members.

Main thing too is my custom variants I worked out were gone as well those I miss. I guess the rest will be trying to fit new variants in since skills have changed so much, and it is much harder to get more OP. Still got one option in tech to increase it, but the other one that decreased weapon OP seems to be gone.

I didn't try downgrading back to 7.2 to make a proper accounting yet. Maybe I should make a seperate install, hmm.

I can give you save files, the compressed copy/paste data and/or screenshots if you like.
« Last Edit: July 06, 2017, 02:51:47 PM by Mandabar » Logged
Dark.Revenant
Admiral
*****
Posts: 2398



View Profile WWW Email
« Reply #108 on: July 06, 2017, 10:23:05 PM »

Save Transfer is meant to make mod updates work, not vanilla version changes work.  0.7.2a saves won't work in 0.8a, even with Save Transfer.
Logged

Mandabar
Ensign
*
Posts: 14


View Profile
« Reply #109 on: July 07, 2017, 02:18:10 PM »

Save Transfer is meant to make mod updates work, not vanilla version changes work.  0.7.2a saves won't work in 0.8a, even with Save Transfer.
Ah, I always thought it was intended to transfer your save between vanilla version updates and not JUST mod updates. Well, that is good to know I suppose.

I did manage to get it mostly working except for the whole having zero crew thing. And the large error message on the console command screen. Just had to make sure to tell it not to maintain my skill choices. Also had it ignore rep because I didn't want to explode. Too bad it couldn't pass over my variants. I guess I can go back and write down my killer combo's I enjoyed... though hmm they might not work anymore with the removal of the "lower op usage of weapons" skills perk.

The error message in log

Ah well, thanks for your reply!
Logged
Dark.Revenant
Admiral
*****
Posts: 2398



View Profile WWW Email
« Reply #110 on: October 01, 2017, 09:59:00 PM »

Fixing a crash for all those save transfers you'll have to do this week.


We also recommend Version Checker to notify you when an update is ready.

Having problems?  Visit the Mod Troubleshooting Guide!

Changes
Version 1.11.5:
- An attempt to fix a hullmod-related crash
Logged

Dark.Revenant
Admiral
*****
Posts: 2398



View Profile WWW Email
« Reply #111 on: January 10, 2018, 01:07:14 AM »

Compatible with the new Nexerelin version!


We also recommend Version Checker to notify you when an update is ready.

Having problems?  Visit the Mod Troubleshooting Guide!

Changes
Version 1.11.6:
- Nexerelin compatibility
Logged

Berkys32
Ensign
*
Posts: 6


View Profile
« Reply #112 on: January 14, 2018, 01:40:15 AM »

I got an error when tried to update DynaSector 1.3.2 game to newest (1.4.2). Not sure if it is DynaSector related, or not...
Code:
>loadsave
Storage set to Tri-tachyon Lagash in Blast Donation Star System.
Failed to execute command "loadsave" in context CAMPAIGN_MAP
java.lang.NumberFormatException: For input string: "9.050001"

I have few other mods - Nexerelin and some factions, which could be updated without need for this mod...

EDIT: Forgot to tell my character sheet got loaded, but nothing else...
Logged
Midnight Kitsune
Admiral
*****
Posts: 2256


Your Friendly Forum Friend


View Profile
« Reply #113 on: January 14, 2018, 12:24:03 PM »

I got an error when tried to update DynaSector 1.3.2 game to newest (1.4.2). Not sure if it is DynaSector related, or not...
Code:
>loadsave
Storage set to Tri-tachyon Lagash in Blast Donation Star System.
Failed to execute command "loadsave" in context CAMPAIGN_MAP
java.lang.NumberFormatException: For input string: "9.050001"

I have few other mods - Nexerelin and some factions, which could be updated without need for this mod...

EDIT: Forgot to tell my character sheet got loaded, but nothing else...
Is your character's level set above 97 or your officers about 29?
Logged

Stop trying to balance the game around a few minmaxers...
Programming is like sex:
One mistake and you have to support it for the rest of your life.

Tired of having your game crash because of out of date mods? Then click here!
Get Version Checker today! Now with 90% less hassle! Simply toss it into your mod folder, activate the mod like a normal one and BINGO you will now be informed of any and all updates when you start SS campaign up!
Berkys32
Ensign
*
Posts: 6


View Profile
« Reply #114 on: January 15, 2018, 07:38:59 AM »

Mine level is 38, some officer maybe reached 20, not sure. But Im sure noone is above 20...
Logged
Dark.Revenant
Admiral
*****
Posts: 2398



View Profile WWW Email
« Reply #115 on: January 15, 2018, 02:23:56 PM »

I got an error when tried to update DynaSector 1.3.2 game to newest (1.4.2). Not sure if it is DynaSector related, or not...
Code:
>loadsave
Storage set to Tri-tachyon Lagash in Blast Donation Star System.
Failed to execute command "loadsave" in context CAMPAIGN_MAP
java.lang.NumberFormatException: For input string: "9.050001"

I have few other mods - Nexerelin and some factions, which could be updated without need for this mod...

EDIT: Forgot to tell my character sheet got loaded, but nothing else...

Try to do the save transfer again and, when it returns an error, go into Starsector.log and paste the last part of the file showing the call-stack and line numbers.  Otherwise I have no idea which subroutine is failing.
Logged

Schwartz
Admiral
*****
Posts: 710



View Profile
« Reply #116 on: January 26, 2018, 11:04:01 PM »

Noticed a bug: If you copysave a game where you have officers with an unspent levelup, after transferring that save you can't spend the levelup because the box is shown as blank.
Logged
Dark.Revenant
Admiral
*****
Posts: 2398



View Profile WWW Email
« Reply #117 on: January 27, 2018, 01:48:01 AM »

Don’t know if that’s fixable without replacing the officer levelup system.  It should resolve itself when you earn XP.
Logged

Schwartz
Admiral
*****
Posts: 710



View Profile
« Reply #118 on: January 27, 2018, 06:40:31 AM »

Ah okay. I hadn't tried to continue with the game. Cheers!
Logged
NightfallGemini
Commander
***
Posts: 145


View Profile
« Reply #119 on: March 23, 2018, 01:46:12 AM »

A quick question about the storage function. Since the command pulls everything from what seems like all storages, even stuff like secret ships (i.e. DME's), is it making a duplicate or is it actively moving stuff?
Logged
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2011, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!