Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.9.1a is out! (05/10/19); Blog post: Raiding for Fun and Profit (11/27/19)

Author Topic: Weird Dominator bug  (Read 4044 times)

Faiter119

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1393
    • View Profile
Weird Dominator bug
« on: July 09, 2012, 09:24:12 AM »

So i was soloing a Dominator in the simulator with a Hyperion, and i tried to ram the Dominator in its exposed backside to finish it off. But it diddnt take any damage. Its shields was up, but they are only 180 degrees. I managed to replicate it later in the sim aswell. Seems to only happen when the Dominators shields are up.

How to replicate:

1: Fight with a Hyperion vs the Assault Dominator (Thats what i fought atleast, might work on other ships).
2: Get behind the Domintor.
3: Ram it when its shields are up. (Ram the ship not the shield.
4: The Dominator takes shield damage for no reason.

I can record it if someone wants me to.

Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 15520
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #1 on: July 09, 2012, 09:26:33 AM »

Thanks for the report! Just tried it, and it seems to be working fine - but I suspect that's because of some fixes already in the dev build. So, the good news is this should be fixed for the next release.
Logged

Faiter119

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1393
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #2 on: July 09, 2012, 09:47:37 AM »

Hopefully, maybe its a issue of the Hyperion being so light or something.

EDIT: You had to ram the Dominator with the shields, did you do that?
Logged

Faiter119

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1393
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #3 on: July 09, 2012, 09:54:42 AM »

Now that i think about it it may be a issue of the Hyperion not dealing damage at all. And the shield damage is to my own shields...

This is getting more confusing. Screw it im making a video.
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 15520
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #4 on: July 09, 2012, 10:00:14 AM »

Yeah, both ships had shields up. Also tried it w/ Hyperion shields off, but that's trickier because you've only got 3 seconds of that before it blows up.
Logged

Faiter119

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1393
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #5 on: July 09, 2012, 10:04:06 AM »

Yeah haha. I think the deal is that the Hyperion simply isnt doing damage.
Logged

Faiter119

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1393
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #6 on: July 09, 2012, 10:10:56 AM »

--->   http://youtu.be/Tt5-U9ZEZnQ <--

Here is a video about it if anyone want to see it.

PS: Stupid Youtube diddnt want to upload the video. Had to use Internet Explorer. THE PAIN, IT HURTS!

EDIT: There, now the video is up.
« Last Edit: July 09, 2012, 11:08:21 AM by Faiter119 »
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 15520
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #7 on: July 09, 2012, 11:19:31 AM »

Yeah, that doesn't look right - a collision shouldn't do 0 damage there. Well, as before, the good news is that it's fixed :)
Logged

Faiter119

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1393
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #8 on: July 09, 2012, 11:39:18 AM »

Yay im helping. Glad to aid captain :)
Logged

Reshy

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1046
  • White
    • View Profile
Re: Weird Dominator bug
« Reply #9 on: July 09, 2012, 12:06:25 PM »

Kinda hope ramming will be viable in later patches.
Logged