Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.9.1a is out! (05/10/19); Updated the Forum Rules and Guidelines (02/29/20); Blog post: GIF Roundup (04/11/20)

Author Topic: Save crash, no error.  (Read 557 times)

PyroFuzz

  • Commander
  • ***
  • Posts: 103
  • PyroFuzz? PyroFuzz.
    • View Profile
    • Email
Save crash, no error.
« on: January 19, 2019, 04:56:03 PM »

I had just recently created a hefty modpack, and as I was playing it something kept on happening. During a save it would freeze up (like normal) but instead of a bar showing up, the game just closes. No error message and no error in the logs. I did a lot of testing, and it seems to happen after 5 to 10 minutes of playing a game, and possibly after a market transaction? I'm not sure since its never consistent. Here are pictures of the mods, errors, and memory. https://imgur.com/a/RTuxe8B Not to throw blame at Nexerelin but a previous modpack I made before nex was updated had worked completely fine with whatever faction mods.
« Last Edit: January 19, 2019, 05:00:41 PM by PyroFuzz »
Logged
PyroFuzz

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 16744
    • View Profile
Re: Save crash, no error.
« Reply #1 on: January 19, 2019, 09:52:33 PM »

This looks like a crash in the nvidia graphics driver.

Some possible workarounds, which may or may not help:
1) set processMessagesWhileSavingOrLoading to false in settings.json
2) update graphics drivers
3) disable GraphicsLib in its settings
Logged

PyroFuzz

  • Commander
  • ***
  • Posts: 103
  • PyroFuzz? PyroFuzz.
    • View Profile
    • Email
Re: Save crash, no error.
« Reply #2 on: January 20, 2019, 12:26:45 PM »

Thank you for helping me! The only option that seems to be working is Graphics Lib being disable. A shame, but necessary.
Logged
PyroFuzz

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 16744
    • View Profile
Re: Save crash, no error.
« Reply #3 on: January 20, 2019, 01:05:44 PM »

Glad you got it working, at least!
Logged