Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: Reinforcements glitch  (Read 1619 times)

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Reinforcements glitch
« on: June 27, 2018, 08:43:25 PM »

https://i.imgur.com/q41botp.png

having a really wierd glitch where things take forever to come in when you call for reinforcements

something to do with map?
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 13890
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #1 on: June 27, 2018, 08:50:54 PM »

Thanks for the report, I'll keep an eye out. Probably not to do with mods, but couldn't rule that out. Is this something you can reliably reproduce?
Logged

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #2 on: June 27, 2018, 08:52:28 PM »

i think it only appears when allies want to reinforce and im reinforcing and seems to be something with allies and mostly happens when im attacking a orbital station.

aka i deploy frigate then allies reinforce then i want to deploy something again but the glitch happens

or something to do with map boundaries with save corruption?

Logged

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #3 on: June 28, 2018, 09:48:16 AM »

idk seems to be happening every second battle now even in solo battles
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 13890
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #4 on: June 28, 2018, 09:51:45 AM »

Hmm. Might be mod-related, then, since I'd imagine if this was a widespread issue, it'd have come up before now.

(Don't think it could be related to savegames in any way, btw...)

You're not rapidly deploying ships one at a time, are you?
Logged

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #5 on: June 28, 2018, 11:01:15 AM »

nope D:

wish there was some way to reset my game back to normal since ive reinstalled all mods and the game and this is still happening (probably save related or something)
Logged

MesoTroniK

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1274
  • I am going to destroy your ships
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #6 on: June 28, 2018, 09:33:30 PM »

What is your mod list / mod versions?
Logged

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #7 on: July 13, 2018, 04:03:41 PM »

dyna sector 1.4.5
blackrock drive yards 0.9.1
combat chatter 1.8
console commands 3.0 WIP 6
dassault mikoyan engineering 0.9
diable avionics 1.92
interstellar imperium 1.19.0
jump piartes / asp / pack 2.72
lazylib 2.2
nexerlin 0.8.3e
outer rim alliance 0.78
save transfer 1.11.7
scy nation 1.40
shadowyards 0.7
ship weapon pack 1.7.1
speedup 0.5.0
stop gap measures v 0.7
tyrador safeguard coalition 1.5.1
underworld 1.2.2
zz graphicslib 1.2.1
« Last Edit: July 13, 2018, 04:05:13 PM by Satirical »
Logged

Histidine

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 2148
    • View Profile
    • Bitbucket profile
    • Email
Re: Reinforcements glitch
« Reply #8 on: July 13, 2018, 07:45:47 PM »

Nexerelin (previously SWP or DynaSector) does some things with the battle map generation that may influence the issue. Could it be ships trying to avoid spawning on asteroids or even dust/ice balls that somehow end up extending far beyond the map boundaries?

I'll see if I can find the time to investigate.

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #9 on: July 13, 2018, 08:27:48 PM »

maybe

all i know is the longer the battle goes on the more this happens (its like the map is sliding upwards)
Logged

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #10 on: July 27, 2018, 03:18:10 PM »

ok found out why

its when im using coalition ships from the safeguard mod (specifically the bulbous fleet carrier) lol
Logged

Machine

  • Commander
  • ***
  • Posts: 109
    • View Profile
    • Email
Re: Reinforcements glitch
« Reply #11 on: July 27, 2018, 06:12:19 PM »

If that's the case, I can explain it.

I mentioned this reinforcement issue to Alex a couple of weeks ago when I found the bug, and asked him what might have been causing this behavior.
The bug is actually a vanilla bug, but you won't find it happening in a vanilla game. What is happening, is that every time  a ship spawns, the game moves the spawning point a bit further back to avoid collisions, this change degrades over time. The issue is, this is happening with any type of ship spawning, not just from reinforcements, so the Atlatl is causing this due to constant non stopping drone spawning, thanks to equipped weapons and its shipsystem.

Alex has fixed it for the next game update, but there's not much I can do about it on my end, besides reducing how often you can use those weapons or the shipsystem, which is something I've done on the dev version, although I might revert the changes since they will not be needed after the update.
Anyway,  if you're using Dronepod weapons on an Atlatl it might be best to remove them for the time being, it won't remove the problem entirely but it will make it less noticeable.
Logged

Satirical

  • Ensign
  • *
  • Posts: 20
    • View Profile
Re: Reinforcements glitch
« Reply #12 on: August 07, 2018, 10:14:39 PM »

thanks man its a cute ship
Logged