Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.9.1a is out! (05/10/19); Blog post: Skills and Story Points (07/08/19)

Author Topic: Crash to desktop  (Read 1598 times)

Tarkets

  • Ensign
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Crash to desktop
« on: January 01, 2018, 05:54:25 PM »

I get a fatal error crash, maybe a minute or so after loading a save. I've put a couple hours into the save. My previous game actually started doing the same thing after a couple hours, but I assumed it was too many mods so I disabled a couple. Maybe need to trim out some more?
I've got
Dynasector 1.4.1
Console Commands 3.0
BYRD 0.9.0
Diable 1.87
LazyLib 2.2
Ship/Weapon Pack 1.5.0
Underworld 1.2.0
ZZ Graphicslib 1.2.1


269732 [Thread-4] ERROR com.fs.starfarer.combat.CombatMain  - java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
   at com.fs.starfarer.campaign.util.A.o00000(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.ActionIndicator.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.CampaignEngine.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.campaign.CampaignState.render(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.BaseGameState.traverse(Unknown Source)
   at com.fs.state.AppDriver.begin(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.combat.CombatMain.main(Unknown Source)
   at com.fs.starfarer.StarfarerLauncher$1.run(Unknown Source)
   at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Logged

Tarkets

  • Ensign
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Crash to desktop
« Reply #1 on: January 11, 2018, 03:44:39 PM »

It looks like the issue is with Dynasector, disabled that and so far I am not having the crash issue.
Logged

zaimoni

  • Commander
  • ***
  • Posts: 110
    • View Profile
Re: Crash to desktop
« Reply #2 on: January 12, 2018, 08:29:34 PM »

Is Dynasector intentionally not current (i.e. is there a good reason for not upgrading from 1.4.1 to 1.4.2)?
Logged

Tarkets

  • Ensign
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Crash to desktop
« Reply #3 on: January 13, 2018, 07:22:19 PM »

1.4.1 was the most current version when I made the post, haven't bothered to try the newest one
Logged

Tarkets

  • Ensign
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: Crash to desktop
« Reply #4 on: February 05, 2018, 03:44:51 PM »

Greetings! I am a big dumb dumb. I ended up getting the same crash about a week ago (much further along without dynasector than with, but still the same crash) so today I decided to re-install SS on a whim; It looks like I was playing on 8.1 RC5 the whole time. I don't know if this would effect my specific error, but, using the most current version is like troubleshooting 101 and I didn't do it so I apologize for wasting anyones time
Logged

MesoTroniK

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 1320
  • I am going to destroy your ships
    • View Profile
Re: Crash to desktop
« Reply #5 on: February 05, 2018, 04:37:00 PM »

I *highly* recommend the Version Checker mod. It will inform you if Starsector itself, and any mods you are using have updates available :)
Logged