Fractal Softworks Forum

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Starsector 0.9.1a is out! (05/10/19); Blog post: Painting the Stars (02/07/20); Updated the Forum Rules and Guidelines (02/29/20)

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39

Author Topic: Starsector 0.7.1a (Released) Patch Notes  (Read 201131 times)

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 16200
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #120 on: December 03, 2015, 01:49:17 PM »

:(

It's not going to be today, but assuming all goes well with the last bits of playtesting - very soon!


Hmm, you know - if you edit settings.json and change:
"maxMarketProcurementConcurrent":20;
To 0 instead, that *may* help the stuttering issue. It'll also stop new procurement missions from being generated, though.
Logged

Kzanu

  • Ensign
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #121 on: December 03, 2015, 01:52:24 PM »

Thanks !!! No worries, I'm only bounty hunting and fighting around. Not really interested in trading (although my 200 organs from storage "wink wink" do scream OPPORTUNIST).
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 16200
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #122 on: December 03, 2015, 02:09:07 PM »

Did it actually help? :) Not 100% on whether it will or not.
Logged

Kzanu

  • Ensign
  • *
  • Posts: 40
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #123 on: December 03, 2015, 03:04:35 PM »

"With tears in his eyes"
Yes, it did help. I just started it a little, because I was trying a new space EA game, BUT IT WORKS OMG. IT WOOORKS. I couldn't get used to my screen not freezing every few seconds. I just flew around for 5 minutes. Just flew. Around. Beautiful.

Who knew space was such a pleasure to travel?
Logged

Clockwork Owl

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 752
    • View Profile
    • Starsector South Korean Community
    • Email
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #124 on: December 03, 2015, 03:26:59 PM »

Sounds like something is messing up the mission generation?

I saw more-than-5-digits stockpiles only on Mimir. Can't be sure about Eos CGR markets(which had 6-digits stockpile of food in 0m65) tho, since now they hate me badly.
It does looks like a bug.
Logged

Serenitis

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 885
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #125 on: December 03, 2015, 03:55:42 PM »

Yes the boarding mechanic in SS is pretty useless and should be changed

I quite like the simple textscroll thing.
Logged

Zhentar

  • Commander
  • ***
  • Posts: 100
    • View Profile
    • Email
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #126 on: December 03, 2015, 06:53:14 PM »

Sounds like it's a bit late for 0.7.1... but maybe for 0.7.2? I'd love to see some trading and sensor related skills in the Leadership branch. Like lower tariffs, lower smuggling risks, better price intel, lower sensor profile, longer sensor range (maybe make the sensor ones based on fleet size, so it makes more sense under leadership instead of technology).
Logged

Alex

  • Administrator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 16200
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #127 on: December 03, 2015, 07:07:38 PM »

"With tears in his eyes"
Yes, it did help. I just started it a little, because I was trying a new space EA game, BUT IT WORKS OMG. IT WOOORKS. I couldn't get used to my screen not freezing every few seconds. I just flew around for 5 minutes. Just flew. Around. Beautiful.

Who knew space was such a pleasure to travel?

:D

Sounds like it's a bit late for 0.7.1... but maybe for 0.7.2? I'd love to see some trading and sensor related skills in the Leadership branch. Like lower tariffs, lower smuggling risks, better price intel, lower sensor profile, longer sensor range (maybe make the sensor ones based on fleet size, so it makes more sense under leadership instead of technology).

I'd love to add those kinds of skills, but it's going to be a bit later - feels like the skill system needs a bit of a revamp, so it'd be more efficient not to add new skills before that point, or there'd be even more to redo.
Logged

gozer

  • Ensign
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #128 on: December 03, 2015, 10:55:59 PM »

nice changes

btw, could officer recruiting dialog change a bit? Right now, if you have 10 (which is maximum) officers already recruited, if you speak to mercenary on planet you aren't even able to find out what skills/trait he has, you have to dismiss one of your officers first ... which means if you are looking for new officer to replace one of your old ones (because you want different skills or character trait) you either have to run with 9 officers only to have room for one more, or you have to do a bit of save scumming (dismiss one officer, talk to new one on planet, if he doesn't have skills/trait you want load game).

So ... could the skills/traits display immediately in the first message?
Logged

Clockwork Owl

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 752
    • View Profile
    • Starsector South Korean Community
    • Email
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #129 on: December 04, 2015, 02:16:10 AM »

Agreed. You're not going to hire without seeing what skill he/she have. The 'offer a hire' button in first dialogue is IMO useless and won't make a big difference if you deleted it.
Logged

speeder

  • Commander
  • ***
  • Posts: 201
    • View Profile
    • Email
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #130 on: December 04, 2015, 04:41:17 AM »

nice changes

btw, could officer recruiting dialog change a bit? Right now, if you have 10 (which is maximum) officers already recruited, if you speak to mercenary on planet you aren't even able to find out what skills/trait he has, you have to dismiss one of your officers first ... which means if you are looking for new officer to replace one of your old ones (because you want different skills or character trait) you either have to run with 9 officers only to have room for one more, or you have to do a bit of save scumming (dismiss one officer, talk to new one on planet, if he doesn't have skills/trait you want load game).

So ... could the skills/traits display immediately in the first message?

Alex already stated 2 or 3 times in other threads this is fixed :)
Logged

Megas

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 7780
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #131 on: December 04, 2015, 05:19:32 AM »

Better yet, when you click on a merc, he should display his skills instead of asking if you need help.  One less click to do.
Logged

speeder

  • Commander
  • ***
  • Posts: 201
    • View Profile
    • Email
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #132 on: December 04, 2015, 05:31:21 AM »

Better yet, when you click on a merc, he should display his skills instead of asking if you need help.  One less click to do.

I disagree with that...

I like the campaign atmosphere, lore and whatnot, we don't need to make everything super gameplay efficient
Logged

Megas

  • Admiral
  • *****
  • Posts: 7780
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #133 on: December 04, 2015, 05:40:16 AM »

Merc hiring is frequent enough that I do not care about the stock spiel they display for the umpteenth time.  All I care is if they have the skills, "You're hired!", and "You're fired!" to one of my officers, if necessary.
Logged

Gothars

  • Global Moderator
  • Admiral
  • *****
  • Posts: 4158
  • Eschewing obfuscatory verbosity.
    • View Profile
Re: Starsector 0.7.1a (In Development) Patch Notes
« Reply #134 on: December 04, 2015, 06:26:45 AM »

I assumed it to be a placeholder for future, more interesting conversation options.
Logged
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 39